Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Celstraf geëist voor bewaren tas met 670.000 euro van corrupte douanier haven Rotterdam

Justitie heeft een celstraf geëist tegen een man die een boodschappentas vol met 670.000 euro bewaarde in zijn woning.

De 51-jarige man uit Dieren zou volgens de officier van justitie een tas vol met geld hebben bewaard voor een corrupte douanier uit de Rotterdamse haven. De douanier heeft zich laten betalen door de criminelen voor wie hij hand- en spandiensten verrichtte. ‘Die winstdeling ging natuurlijk niet netjes via een bankrekening. Nee, dat wordt overgedragen in grote boodschappentassen met bundels geld,’ aldus de officier van justitie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank Rotterdam 40 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Dieren. Het OM verwijt hem het medeplegen van omkoping van een ambtenaar en het witwassen van de inkomsten daaruit, door het verbergen van 670.000 euro voor een corrupte douanier uit de Rotterdamse haven.

De verdachte zou de tassen met geld hebben ontvangen in de omgeving van de bloemenveiling waar hij werkte. Hij verborg de tassen met daarin 670.000 euro in de woning van zijn gezin. Uit het onderzoek blijkt dat de corrupte douanier eens in de zoveel tijd, geld kwam ophalen. Bij de doorzoeking in oktober 2015 werden tassen met daarin nog 595.860 euro in beslag genomen in een wasmand op zolder.

Tegen de verdachte is een gevangenisstraf van 40 maanden geëist. Op 10 en 11 juni komen nog twee medeverdachten op zitting. De rechtbank zal daarna bekend maken wanneer er uitspraak zal worden gedaan.