Micro Uzi aangetroffen in sporttas. © OM

Celstraf geëist voor sporttas met ‘Micro Uzi’ en pistolen na telefoontje vader

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die gepakt werd met een tas vol met vuurwapens en munitie. De verdachte werd aangehouden nadat zijn vader de politie belde.

Agenten troffen in de woning van de 29-jarige man uit Kwintsheul een sporttas aan vol met vuurwapens. De wapens werden ontdekt door de vader van de verdachte. De ouders van de man maakten zijn appartement zo nu en dan schoon en troffen de tas aan. De vader besloot direct de politie te bellen in verband met de wapenvondst.

In de sporttas bleek een micro Uzi, vijf pistolen en 150 patronen te liggen. De verdachte is vervolgens aangehouden en vastgezet. De man ontkent iets te maken te hebben met de tas. Hij zegt geen idee te hebben hoe die in zijn woning terecht is gekomen. De man heeft een strafblad en eerder een gevangenisstraf uitgezeten van 3,5 jaar voor een gewapende overval.

‘Het zorgelijke zit in de hoeveelheid en soort wapens, in combinatie met de munitie,’ aldus de officier van justitie. ‘Een automatisch wapen zie je gebruikt worden bij liquidaties. En dan nog twee kogelwerende vesten erbij… Wat was deze man van plan?’ Het OM heeft 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak.