Celstraf na kopstoot partner en bedreigen agenten met corona tijdens spugen

De rechtbank heeft een man uit Maarssen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het uitdelen van een kopstoot aan zijn partner en bedreigen agenten met corona terwijl hij aan het spugen was.

De 35-jarige verdachte had op vrijdag 20 maart ruzie met zijn partner en zou haar daarbij een kopstoot hebben gegeven. Bij zijn aanhouding riep hij tegen de agenten dat hij hen zou vermoorden én dat hij hen ging besmetten met corona. Hij spuugde hierbij van zich af. De betrokken agenten hebben verklaard dat zij zich bedreigd hebben gevoeld en dat ze bang waren dat de verdachte hen zou besmetten.

De rechtbank in van mening dat de man te ver is gegaan en heeft een gevangenisstraf opgelegd. De verdachte is veroordeeld tot 12 weken, waarvan zes voorwaardelijk. Ook moet hij nog 3 weken van een eerdere voorwaardelijke straf uitzitten én moet hij 300 euro schadevergoeding aan de agent betalen. De man is veroordeeld voor de mishandeling van zijn partner en belediging en bedreiging van de agenten. Het dreigen met een coronabesmetting neemt de rechtbank als strafverzwarend mee.