Celstraffen na vondst AK-47 machinegeweren, pistool en jerrycan benzine in gestolen auto in Amsterdam

De rechtbank heeft deze week twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen na de vondst van twee AK-47 machinegeweren, een 9mm pistool en jerrycans met benzine in een gestolen Caddy.

De verdachten werden in maart van dit jaar aangehouden in Amsterdam-Zuid. Drie mannen zaten in een auto en werden staande gehouden voor een controle. De auto waarin ze reden bleek gestolen te zijn en de mannen zijn daarop aangehouden.

Eén van de opgepakte verdachten bleek een sleutel bij zich te hebben van een gestolen volkswagen Caddy. In de laadruimte van de Caddy, die geparkeerd stond op de Jacob Osbrechtstraat in Zuid, werden twee AK-47 machinegeweren en een pistool gevonden. Verder lag er een bivakmuts en een jerrycan gevuld met benzine.

Op de vuurwapens en andere spullen is dna-materiaal gevonden van de opgepakte verdachten. De twee, een 50-jarige en een 35-jarige man, werden beiden veroordeeld tot twee jaar celstraf vanwege vuurwapenbezit.

De derde man (30) kreeg 88 dagen celstraf voor het bezit van munitie en cocaïne. Zijn straf is net zo lang als zijn voorarrest en zodoende komt hij per direct vrije voeten.