Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen twee mannen voor het afkopen van een taakstraf. De rechter heeft een celstraf opgelegd.

Een 45-jarige man uit Lelystad was eerder door de rechtbank veroordeeld tot het uitvoeren van een taakstraf van 96 uur. Met de reclassering was de man overeengekomen dat hij zijn taakstraf gaat uitvoeren bij een kringloopwinkel in Lelystad.

Met de bedrijfsleider, een 47-jarige man uit Almere, had de man een deal gemaakt om zijn taakstraf af te kopen voor een tientje per uur. Hij betaalde 500 euro waarna de bedrijfsleider spijt kreeg en het geld teruggaf aan de taakgestrafte. Toen de taakstraf niet werd uitgevoerd meldde de bedrijfsleider dit bij de reclassering.

Toen ze de taakgestrafte daarover inlichtten vertelde de man dat hij een deal had gemaakt met de bedrijfsleider. Hiervan had hij ook bewijs want de gesprekken heeft hij opgenomen. De twee mannen hebben beide bekend een deal te hebben gemaakt voor het afkopen van de taakstraf. De politierechter heeft na een eis van twee maanden een straf opgelegd van twee maanden cel, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.