Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf plus tbs geëist tegen vader voor poging tot moord op eigen kinderen in Eindhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf en tbs met dwangverleging geëist tegen een vader die ervan verdacht wordt zichzelf en zijn kinderen om het leven te hebben willen brengen door brand te stichten in zijn woning.

De verdachte Ruben de V. werd in november vorig jaar door de brandweer uit het brandende huis aan de Ravensdonk gered. Ook zijn drie kinderen waren aanwezig en zijn gered door brandweerlieden. Er is vervolgens een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat de brand was aangestoken.

De 31-jarige vader kwam al snel als verdachte in beeld. Dit kwam onder meer door zijn zoekgeschiedenis op internet waaruit bleek dat de man zelfmoordneigingen zou hebben gehad. Dit zou te maken hebben met de problematische scheiding van zijn vrouw. De V. zelf ontkend alle betrokkenheid en verklaart dat de brand mogelijk is ontstaan door de open haard.

De officier van justitie ziet dit anders en denkt dat de vader doelbewust zichzelf en zijn gezin om het leven probeerde te brengen. Er is een celstraf van acht jaar plus tbs met dwangverpleging geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.