Celstraf voor grote partij wiet, cocaïne en tienduizenden euro’s cash in woning Beuningen

De rechtbank heeft een man uit Beuningen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een grote partij wiet, harddrugs, een vuurwapen en tienduizenden euro’s cash.

Agenten deden op 10 december 2019 een inval in de woning van de 37-jarige man. Tijdens de doorzoeking werd een grote hoeveelheid cocaïne en wiet aangetroffen. Verder bleek er in het pand een vuurwapen met munitie aanwezig te zijn. De verdachte had ook nog ruim 76.000 euro cash thuis liggen.

Volgens de rechtbank laat de man zien dat hij zich door zijn handelen heeft ingelaten in de criminele wereld van de handel in drugs. De man draagt daarmee bij aan de instandhouding van deze vorm van criminaliteit. Bovendien zorgt dit voor veel overlast in de maatschappij en gevaar voor de volksgezondheid, aldus een woordvoerder.

De man is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Zo heeft de man een blanco strafblad en kan niet worden gesproken van een delictpatroon. Verder gaf de man aan dat hij zijn leven weer op de rit heeft en aan het werk is als zelfstandige. Hiermee rekening houdend ziet de rechtbank geen aanleiding om de man bijzondere voorwaarden in het kader van een voorwaardelijk strafdeel op te leggen.