Celstraf voor hacken en stelen foto’s en video’s van BN’ers en andere vrouwen

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het hacken en stelen van beeldmateriaal uit iCloud-accounts van onder meer BN’ers.

De rechtbank heeft de 35-jarige Mitchell van der K. uit Almere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Hij is schuldig bevonden aan het hacken van iCloud-accounts en downloaden van beeldmateriaal.

Van der K. was een lokaal VVD-politicus tot hij in februari 20018 werd aangehouden door de politie. Van der K. werd destijds verdacht van pogingen tot het hacken van een iCloud-account. Bij een huiszoeking werden op zijn computers en andere gegevensdragers foto’s en video’s gevonden die gestolen waren uit gehackte iCloud-, chat en emailaccounts.

Veel slachtoffers bleken BN’ers te zijn. Het ging onder meer om Laura Ponticorvo en oud-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo. De officier van justitie had drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De rechter heeft een lagere straf opgelegd.