Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Celstraf voor Nederlanders inzake rippen wiethok in België

De rechtbank van Antwerpen heeft vier Nederlanders veroordeeld omdat ze hadden geprobeerd een wiethok in Boechout te rippen. Bij de ripactie werd ook geschoten en raakte een persoon gewond.

In de nacht van 20 mei 2015 werd de politie gebeld en vertelde een buurtbewoonster in de Olieslagerijstraat dat ze iemand om hulp had horen roepen. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en troffen in de gracht een gewonde man aan. De gewonde Nederlander bleek een schotwond in zin been te hebben en verwondingen aan hoofd en arm.

Op datzelfde moment zagen agenten een witte bestelbus met Nederlands kenteken en drie inzittenden met hoge snelheid wegrijden. In Lier werd de wagen achtergelaten en wisten de inzittenden te ontkomen. Het voertuig bleek gehuurd te zijn en na onderzoek konden de drie inzittenden worden aangehouden.

De Belgische politie ontdekte in de buurt in een loods een in werking zijnde wietkwekerij met ongeveer 500 plantjes. De twee uitbaters verklaarden dat vier gemaskerde mannen hadden ingebroken om hun oogst te rippen (=stelen). Wat er vervolgens is gebeurd, is niet bekend. Eén van de Nederlanders werd in ieder geval neergeschoten. Wie dit heeft gedaan is niet bekend, de uitbaters zeggen zich alleen met stokken te hebben verdedigd tegen de rippers.