De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een schietpartij in Helmond. Het slachtoffer werd in zijn enkel geschoten na ruzie om een lening van 100 euro.

In februari van dit jaar reed een 25-jarige man uit Montfoort samen met een bekende van hem naar een woning in Helmond om geld te halen. De twee belden ’s nachts aan en eisten geld van de bewoner. Er ontstond een conflict waarbij de bekende van de verdachte een mes trok en de bewoner een samoeraizwaard tevoorschijn haalde. Daarop ging de verdachte naar zijn auto en pakte een semiautomatisch machinepistool en liep terug naar de woning.

De man schoot de bewoner door de voordeur neer en het slachtoffer werd hierbij in zijn enkel geraakt. De verdachte ging er direct na het incident vandoor met zijn auto. Hij haalde daarbij hoge snelheden, negeerde rode verkeerslichten en haalde meerdere auto’s op gevaarlijke wijze in. De achtervolging eindigde in de tuin van een woning in Deurne.

De rechtbank heeft de man naast een gevangenisstraf van 30 maanden ook veroordeeld tot 9 maanden rijontzegging vanwege het gevaarlijk rijgedrag tijdens de achtervolging. Het is niet bekend of de man of justitie in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.