Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Celstraf voor ‘professioneel vervoerder’ die gepakt werd miljoenen euro’s aan XTC-pillen op de A28

Een koerier is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf in verband met het vervoeren van een grote partij XTC-pillen. Het gaat om honderdduizenden pillen met een gewicht van 93 kilogram.

De man werd op de snelweg A28 tussen Beilen en Assen door de politie aan de kant gezet voor een routinecontrole. In dozen werden 47 zakken met XTC-pillen aangetroffen. De man, een professioneel vervoerder, verklaarde dat hij niet wist dat er harddrugs zat in de dozen.

Volgens zijn advocaat is uit niets gebleken dat er sprake is van opzet en dat bewijs daarvoor niet geleverd is door het OM. Hij gaf daartoe aan dat onderzoek naar de telefoon van verdachte of naar vingerafdrukken op de zakken ontbraken. Ook gaf de advocaat aan dat de man heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat hij een blanco strafblad had.

De rechtbank is van oordeel dat als de man al niet wist van de harddrugs, hij in ieder geval de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat de dozen verboden middelen, in dit geval harddrugs bevatten. De verdachte heeft een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd gekregen. De man kan nog in hoger beroep.