Een man is door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf inzake wapenbezit. Na een melding van zijn ouders werd een sporttas met vuurwapens gevonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 30 maanden cel geëist tegen de 29-jarige verdachte uit Kwintsheul. De rechtbank heeft een straf van 27 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd voor wapenbezit. Daarnaast heeft de man een proeftijd van twee jaar en reclasseringstoezicht opgelegd gekregen.

Agenten troffen in de woning van de 29-jarige man uit Kwintsheul een sporttas aan vol met vuurwapens. De wapens werden ontdekt door de vader van de verdachte. De ouders van de man maakten zijn appartement zo nu en dan schoon en troffen de tas aan. De vader besloot direct de politie te bellen in verband met de wapenvondst.

In de sporttas bleek een micro Uzi, vijf pistolen en 150 patronen te liggen. De verdachte is vervolgens aangehouden en vastgezet. De man ontkent iets te maken te hebben met de tas. Hij zegt geen idee te hebben hoe die in zijn woning terecht is gekomen. De man heeft een strafblad en, volgens justitie, eerder een gevangenisstraf uitgezeten van 3,5 jaar voor een gewapende overval.