cooked sausage
Photo by mali maeder on Pexels.com

Celstraf voor vermoorden eigen moeder en opeten stukjes lichaam met hond

In Spanje is een man veroordeeld tot een celstraf voor het samen met zijn hond opeten van zijn vermoorde moeder.

De rechtbank heeft de Spanjaard veroordeeld tot 15 jaar en 5 maanden crl. Hij is schuldig bevonden aan het wurgen van zijn moeder en het opeten van het in stukken gesneden lichaam. Een agent vertelde tijdens het proces dat de verdachte bij zijn arrestatie vertelde dat hij wat delen rauw had gegeten, andere had gekookt en ook aan zijn hond had gevoerd.

De verdachte kreeg in de Spaanse media de bijnaam ‘de kannibaal van Ventas’, verwijzend naar de wijk in Madrid waar de politie de vermoorde vrouw had ontdekt. Volgens de rechters was de man niet psychisch verward tijden en na de moord op zijn moeder en heeft dus een celstraf in plaats van een behandeling opgelegd gekregen.

Begin 2019 kreeg de man ruzie met zijn 69-jarige moeder. Dit liep zodanig uit de hand dat hij haar wurgde. Nadat hij haar had gewurgd, begon hij met een zaag en twee keukenmessen het lijk in stukken te delen ‘om het lichaam te laten verdwijnen’, aldus de aanklager tijdens de rechtszaak. De man at hier en daar wat stukjes van zijn moeder en bewaarde de rest in plastic doosjes in de woning en koelkast.