Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Celstraf voor vervoeren blokken cocaïne in verborgen ruimte van Rotterdam naar Nijmegen

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het vervoeren van blokken cocaïne in een verborgen ruimte.

De 29-jarige werd in oktober 2019 op de snelweg ter hoogte van Tiel aangehouden door de politie en gecontroleerd omdat zijn kenteken geregistreerd stond. Tijdens de controle kregen de agenten het vermoeden dat er mogelijk een verborgen ruimte aanwezig was. Na verder onderzoek werd een verborgen ruimte ontdekt met daarin 15 kilo cocaïne. Daarop werd de verdachte aangehouden en vastgezet.

Volgens de verdachte moest hij de auto in Nijmegen ophalen en vanuit daar naar Rotterdam rijden, waar iemand anders de verborgen ruimte opende en een tas met drugs aan de verdachte gaf. De verdachte verklaarde dat hij tot dat moment van niets wist. Hij dacht dat het om geperste wietblokken ging en reed ermee naar Nijmegen. De rechtbank ziet dit anders en doet de verklaring af als ongeloofwaardig. De advocaat van de verdachte is van mening dat de controle onrechtmatig was. Ook hiermee is de rechtbank het niet eens.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte door zijn handelen een bijdrage leverde aan de instandhouding van het criminele drugscircuit. Door harddrugs wordt de volksgezondheid ernstig bedreigd. Ook weegt mee dat de verdachte eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. De man heeft een gevangenisstraf van 42 maanden opgelegd gekregen voor het vervoeren van cocaïne in een verborgen ruimte.