Celstraf voor vrouw die 1,1 miljoen euro buitmaakte van werkgever voor buitenlandse internetliefde

Een vrouw (51) uit Rotterdam is door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf in verband met het stelen van ruim 1,1 miljoen euro van haar werkgever. Het geld werd volledig overgeboekt naar de buitenlandse rekening van haar internetliefde.

De Rotterdamse leerde haar nieuwe buitenlandse liefde kennen via Facebook. De twee hebben elkaar nooit in het echt gezien maar dat weerhield de vrouw in kwestie er niet van om stapelverliefd te worden. Haar liefde had regelmatig geld nodig in verband met verschillende problemen.

Het begon klein met een paar honderd euro tot de vrouw haar spaargeld naar hem had overgeboekt. Vervolgens heeft ze leningen afgesloten en toen dat ook niet meer werkte heeft de vrouw haar eigen werkgever opgelicht. In totaal voor meer dan een miljoen euro. Al het geld is rechtstreeks naar het buitenland gegaan.

De oplichting nam ruim drie jaar in beslag voor de werkgever het doorhad. De vrouw heeft nu een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Haar internetliefde heeft het contact inmiddels helemaal verbroken en is verdwenen met het geld.