Celstraf voor zware mishandeling en ontvoering man in kofferbak in Helmond

De rechtbank heeft voor een ontvoering en zware mishandeling in Helmond, een gevangenisstraf opgelegd.

De 37-jarige man uit Helmond haalde in maart van dit jaar een man met wie hij wat wilde uitpraten over om naar zijn woning te komen. Eenmaal binnen begon hij de man te slaan en te schoppen. Het slachtoffer liep daarbij meerdere gebroken ribben, interne bloedingen, een klaplong, een gebroken neus en afgebroken tanden op. Na deze zware mishandeling nam de verdachte het slachtoffer samen met onbekend gebleven medeverdachte(n) mee naar een loods in Ommel. Het slachtoffer was vastgebonden, in zakken gestopt en daarna in de kofferbak van een auto gelegd.

Na een tijdje bracht de verdachte het slachtoffer terug naar Helmond, zette hem daar uit de auto en liet hem in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer is daarin in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij was zwaargewond en moest worden geopereerd. Het slachtoffer lag uiteindelijk meerdere dagen in het ziekenhuis.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte er niet voor terugschrikt om, al dan niet samen met anderen, zwaar geweld te gebruiken. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 4 jaar op zijn plaats. Ook moet de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna 20.000 euro.