Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jaren cel geëist tegen drie mannen voor cocaïne. De verdachten werden gepakt met 615 kilogram aan blokken cocaïne in dozen en big shoppers.

Op donderdagavond 9 november 2017 troffen agenten in een loods van een onderhoudsbedrijf aan het Vrij Harnasch in Den Hoorn een grote partij cocaïne aan. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een ander onderzoek uit 2016. Tijdens afgeluisterde gesprekken bleek dat een 44-jarige Hagenaar en een 51-jarige man uit Bussum in bedekte termen spraken over mogelijke drugshandel.

De verdachten werden een tijdlang geobserveerd en toen er een verdenking ontstond dat in de loods drugs zouden liggen ging de politie over op actie. Daarop trof de politie in de loods (behalve de cocaïne) de Bussummer en de eigenaar van het bedrijf aan. Naast het bureau van de man uit Bunssum stond een ‘big shopper’ met vijf blokken cocaïne. Kort daarna hield de politie ook de 44-jarige Hagenaar aan in woning.

De 44-jarige Hagenaar en de 51-jarige Bussumer weigeren te praten en zwijgen sinds ze zijn opgepakt. De eigenaar van het onderhoudsbedrijf verklaart dat hij niets wist van de cocaïne die in zijn loods lag. Maar volgens de officier van justitie is er ruim voldoende bewijs dat de drie zich schuldig hebben gemaakt aan het aanwezig hebben van een grote hoeveelheid cocaïne. Er is onder meer dna van de drie verdachten aangetroffen op gereedschappen en materialen om drugs mee te verpakken.

Ook vond de politie in de woning van de Hagenaar twee notitieblaadjes met handgeschreven aantekeningen die verwezen naar de partij cocaïne. Op het bureau van de Bussummer in de loods is een notitieblok aangetroffen met een doordruk van de notities die bij de Hagenaar zijn aangetroffen. En de eigenaar van het onderhoudsbedrijf had sleutels van de loods aan de Hagenaar en de Bussummer verstrekt terwijl ze daar volgens de officier verder niets te zoeken hadden. Het OM heeft tegen de twee hoofdverdachten vijf jaar cel geëist. Tegen de eigenaar van het onderhoudsbedrijf is 30 maanden cel geëist.