Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraffen geëist voor drugslab in Voorschoten ontdekt na meldingen stankoverlast

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot drie jaar cel geëist voor een drugslab in Voorschoten.

In april 2020 werd het lab ontdekt na meldingen van buurtbewoners van stankoverlast. In het lab stonden twee professionele ketels waarin BMK werd geproduceerd. Die stof is op zichzelf niet verboden, maar wordt wel gebruikt als grondstof voor de verboden amfetamine en methamfetamine, aldus een woordvoerder van het OM. De verdachten, twee mannen, worden verdacht van voorbereidingshandelingen voor de productie van harddrugs.

Een 46-jarige man uit Voorschoten was degene die de bedrijfsunit huurde. Ook werd zijn DNA aangetroffen op een masker dat in de voorruimte van het lab werd aangetroffen. Ook het DNA van een 53-jarige man uit Den Haag zat op het masker. Ook zat zijn DNA op een drinkflesje dat in het lab lag. En de 46-jarige man verklaart dat hij hem in het lab had gezien.

Uit onderzoek is gebleken dat de aangetroffen hoeveelheden BMK genoeg waren om amfetamine te produceren voor een waarde tussen de 2,4 en 3,2 miljoen euro. Tegen de verdachten is tot drie jaar cel geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.