Facebook XTC pil © crime nieuws

Celstraffen geëist voor drugslab met drie doden net over de grens in Belgisch-Limburg

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist voor een drugslab waar drie personen om het leven zijn gekomen.

Op 29 januari 2019 deed de Belgische politie een tragische ontdekking op een industrieterrein in Hechtel-Eksel (Belgisch-Limburg), 35 kilometer onder Eindhoven. Na een anonieme tip vonden zij de lichamen van drie mannen, twee uit Eindhoven en één uit Valkenswaard. De slachtoffers werden gevonden in een drugslaboratorium. De mannen deden hun werk in een slecht geventileerde ruimte waar ze ook de nacht doorbrachten.

De eigenaar van de Belgische loods en twee andere betrokkenen stonden vandaag voor de rechter. ‘Zeker een nacht lagen zij daar, terwijl wij ervan overtuigd zijn dat deze drie mannen daarvan wisten en niet meteen ingrepen. Achteloos, dat is het woord dat opkwam. Achteloos ten aanzien van de risico’s die de jongens liepen en achteloos ten aanzien van hun leven. Alleen maar bezig met hun eigen hachje en geld verdienen.’ Aldus de officier van justitie.

Bij de strafeis houdt het Openbaar Ministerie rekening met de aard en ernst van de feiten: ‘Ook al zijn er enorme risico’s genomen. Drie jonge mannen zijn weggerukt uit de bloei van hun leven.’ Tegen de drie verdachten zijn straffen van twee keer 5 jaar en twee jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.