Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraffen geëist voor drugstransport heroïne en cocaïne in opvallende satésaus dekmantel

Justitie heeft celstraffen geëist tegen drie verdachten voor de smokkel van heroïne en cocaïne met als dekmantel een lading satésaus.

De lading kwam op maandag 16 september 2019 binnen bij een transportbedrijf in De Lier. Bij de aflevering ontstond bij een medewerker van een transportbedrijf argwaan, bijvoorbeeld omdat de pallets in onnodig veel plastic waren ingepakt. Ook werd er geen klantformulier overlegd toen daarom werd gevraagd. In plaats daarvan kreeg men een uitdraai van de Kamer van Koophandel, voor een bedrijf in versnellingsbakken.

De pallets werden door de politie onderzocht. Het waren 32 dozen met bakken bevroren satésaus. Naast de saus werd er ook drugs aangetroffen. Het ging om twee partijen van 40,6 kilo heroïne en 62,5 kilo cocaïne. De politie stelde verder onderzoek in en hield twee dagen later een 26-jarige man uit Barendrecht aan voor de drugstransport.

De verdachte vertelt dat hij het transport samen met een 58-jarige man uit Strijensas, de eigenaar van het bedrijf in versnellingsbakken, heeft geregeld. Bij de doorzoeking van zijn huis worden meerdere telefoons gevonden. Daaruit blijkt dat dat hij veelvuldig contact heeft met een 36-jarige man uit Ridderkerk, die niet alleen weet dát er een transport was maar ook hoeveel kilo’s er in de zending hoorden te zitten.

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel tegen de 26-jarige man uit Barendrecht geëist. Hij had contact gelegd met de man uit Strijensas, en nam het meeste initiatief. Tegen de andere verdachten eiste de officier van justitie vier jaar cel. Over twee weken doet de rechter uitspraak.