Celstraffen opgelegd voor doodschieten man tijdens rippen partij heroïne in Maastricht

De rechtbank heeft 16 jaar cel opgelegd voor een dodelijke ripdeal in Maastricht.

Op de avond van 1 december 2013 zijn twee mannen van 39 en 64 jaar per trein naar Maastricht gegaan met het plan om een dealer van zijn drugs te rippen. De twee stappen na aankomst bij de 28-jarige man in de auto en rijden met hem mee naar de Oeverwal. Daar wordt het slachtoffer met een pistool op zijn hoofd geslagen. Er ontstaat vervolgens een schermutseling waarbij de 64-jarige verdachte het vuur opent.

Het slachtoffer werd hierbij geraakt in zijn zij. Toen hij probeerde weg te vluchten en om hulp riep, werd hij door de andere verdachte op korte afstand van achter beschoten en opnieuw in de romp geraakt. De twee verdachten lieten het slachtoffer achter en gingen er met zijn auto met daarin heroïne vandoor. De 28-jarige man overleed aan de gevolgen van de twee schotwonden.

Op basis van sporenonderzoek, getuigenverklaringen en camerabeelden staat vast dat beide verdachten hebben geschoten. Beide mannen moeten 16 jaar de cel in voor hun rol. Het is niet bekend of de verdachten en/of justitie nog in hoger beroep gaan.