Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraffen opgelegd voor ontvoering in Amstelveen waarbij pink werd afgeknipt

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot zes en drie jaar gevangenisstraf voor een ontvoering, poging doodslag en zware mishandeling van een man in Amstelveen op 9 maart 2017. De pink van het slachtoffer werd zelfs afgeknipt.

De verdachten van 30 en 24 jaar hebben respectievelijk zes en drie jaar gekregen voor hun rol bij de ontvoering. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Daarnaast moeten de twee een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan het slachtoffer. De 30-jarige man moet naast de opgelegde straf ook nog 360 dagen van een eerdere veroordeling uitzitten.

Op 9 maart 2017 werd een man in Amstelveen onder bedreiging van een vuurwapen door gemaskerde mannen uit zijn auto getrokken en in een andere auto getrokken. Het slachtoffer werd meegenomen en enkele uren vastgehouden in een woning in Leiden. Daar kreeg hij klappen en werd er een stuk van zijn pink afgeknipt. Het slachtoffer is vervolgens gewond op straat gedumpt door de daders.

Omdat één van de getuigen van de ontvoering het kenteken van de auto had genoteerd had de politie al snel een spoor. De wagen bleek te zijn gehuurd en stond op naam van een van de verdachten. Bij doorzoeking werd nog meer bewijs gevonden zoals een schrift en agenda waaruit bleek dat er voorbereidingen werden getroffen voor de ontvoering. De verdachten hadden onder meer een peilbaken onder de auto van het slachtoffer bevestigd. Wat de precieze reden voor de ontvoering is geweest is niet duidelijk geworden maar vermoedt wordt dat het te maken heeft met drugshandel.