Celstraffen voor Amsterdammers na in hoofd steken advocaat tegen betaling

De rechtbank heeft celstraffen opgelegd voor een steekpartij waarbij een advocaat in Zoetermeer werd gestoken. Het slachtoffer raakte gewond aan gezicht en hoofd.

De advocaat had op 26 september 2017 een afspraak met een potentiële cliënt op haar kantoor. Na een kort gesprek werd zij zonder aanleiding door de man neergestoken. Ze raakte daarbij ernstig gewond aan haar gezicht en hoofd. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de steekpartij, meldt de rechtbank.

Uiteindelijk werden na onderzoek drie Amsterdammers aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De officier van justitie had tot 12 jaar cel geëist tegen de drie verdachten. De steekpartij zou zijn uitgevoerd tegen betaling. Wie de opdracht gaf is nog steeds niet duidelijk.

De rechtbank Den Haag heeft uiteindelijk twee mannen veroordeeld en een derde vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Een 22-jarige Amsterdammer is veroordeeld tot 8 jaar en 3 maanden gevangenisstraf voor het medeplegen van poging tot moord. Een 21-jarige plaatsgenoot kreeg daarvoor 8 jaar cel opgelegd. De dader die de steekpartij uitvoerde is nog steeds spoorloos.