De overvallers overmeesterd door de juwelier en omstanders op straat. © screenshot

Celstraffen voor brute overval met hamer en vuurwapen op juwelier in Amersfoort

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen voor een brute gewapende overval op een juwelier in Amersfoort.

De mannen van 23 en 19 jaar oud uit Amersfoort zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de gewelddadige overval op een juwelier aan De Kamp. De oudste verdachte heeft een celstraf van 3 jaar opgelegd gekregen en de 19-jarige verdachte 18 maanden jeugddetentie, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Op 16 juli 2019 dringen twee gewapende overvallers de juwelier in Amersfoort binnen en bedreigen de eigenaar en zijn vader. Er ontstaat een worsteling waarbij een van de overvallers meerdere keren probeert te schieten op de vader. De vechtpartij zet zich buiten de zaak voort en de juwelier krijgt klappen met het vuurwapen en een voorhamer.

Met behulp van omstanders worden de twee overvallers overmeesterd en overgedragen aan de politie. De vader van de juwelier wordt met spoed naar de intensive care overgebracht. Hij blijkt meerdere gebroken ribben en een gescheurde milt te hebben opgelopen. De juwelier zelf heeft diverse wonden en kneuzingen. Tot op de dag van vandaag kampen de slachtoffers met de psychische gevolgen van deze traumatische dag, aldus de officier van justitie.