Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraffen voor in scène gezette overval waarbij politiekleding werd gestolen

De rechtbank heeft drie mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen voor een in scène gezette overval waarbij politiekleding werd buitgemaakt.

De hoofdverdachte heeft 30 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk gekregen. De koerier die in het complot zat is veroordeeld tot 18 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De derde verdachte heeft 15 maanden gekregen, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Op 27 februari 2018 werd een van de verdachten die werkzaam was als koerier bij Mikropakket naar eigen zeggen overvallen door criminelen in een Audi. De 19-jarige chauffeur verklaarde te zijn overvallen door twee jonge mannen die hem hadden klemgereden. Volgens getuigen was dit niet het geval en was er ook nog een oudere man gezien bij de bestelbus. Daarnaast vond de politie het opmerkelijk dat de chauffeur niet de gebruikelijke procedures had gevolgd zoals niet uitstappen en het inschakelen van de alarmcode.

De koerier werd getapt en daaruit kwamen twee medeverdachten van 19 en 21 jaar oud in beeld. Op 20 maart 2018 hebben agenten invallen verricht en doorzoekingen gedaan in drie woningen en twee garageboxen. Daarbij werden niet alleen de gestolen spullen zoals sieraden en politiekleding aangetroffen maar ook een gestolen Audi en spullen die gebruikt worden bij plofkraken.

Verder bewijs tegen de verdachten kwam via DNA-onderzoek, whatsapp gesprekken en afgeluisterde telefoongesprekken. Hieruit bleek volgens het OM dat de drie betrokken waren bij de in scène gezette overval, verduistering van de spullen, heling van een Audi, voorbereiding van een plofkraak en wapenbezit.