© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Celstraffen voor schietpartij na mislukte drugsdeal bij McDonald’s in Den Helder

De rechtbank heeft celstraffen opgelegd voor een schietpartij na een mislukte drugsdeal bij de McDonald’s in Den Helder.

Die bewuste avond van 11 oktober 2019 had de 24-jarige verdachte A. een afspraak gemaakt met de 23-jarige Van W. in verband met een (soft)drugsdeal. Beide mannen kwamen echter niet alleen. A. kwam in een auto aan, samen met de 25-jarige De R., de 23-jarige Van D. en een vierde man (P.). Van W. kwam op een scooter, samen met de 49-jarige S.

Toen bleek dat Van W. de drugs niet kon of wilde leveren ontstond een vechtpartij, waarbij Van W. een kopstoot kreeg, werd omsingeld door de mannen uit de auto en klappen opliep. Op het moment dat beide kampen uit elkaar waren gegaan, is er meerdere keren geschoten, waarbij De R. ernstig gewond is geraakt en Van D. en P. ook getroffen zijn door een kogel in de arm en schouder.

Na onderzoek van de politie zijn vijf verdachten aangehouden en vastgezet. De rechtbank heeft hen nu celstraffen tot zeven jaar opgelegd voor betrokkenheid bij de vecht- en schietpartij. Het bewijs kwam onder meer uit afgelegde verklaringen, camerabeelden en onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).