Celstraffen voor uithalers partijen drugs met slaapzakken op haventerrein Rotterdam

De rechtbank heeft tot 16 weken cel opgelegd aan vermoedelijke uithalers die met slaapzakken aanwezig waren op het haventerrein in Rotterdam.

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag zes mannen veroordeeld voor het illegaal verblijven op een haventerrein. De mannen verschuilden zich in een container en hadden slaapzakken bij zich, waardoor het vermoeden bestaat dat ze betrokken waren bij het uithalen van goederen.

Drie van de mannen werden voor het eerst veroordeeld en kregen 12 weken cel opgelegd, waarvan 4 weken voorwaardelijk. Daarnaast werd er een gebiedsverbod opgelegd. Twee mannen hadden al een eerdere veroordeling op hun naam staan, waardoor hun straf hoger uitviel. Zij kregen 16 weken cel opgelegd, waarvan 4 weken voorwaardelijk. Voor de zesde verdachte was het al de vierde veroordeling, wat resulteerde in 16 weken onvoorwaardelijke celstraf.

De rechtbank benadrukt het belang van het handhaven van de regels op haventerreinen om de veiligheid en integriteit van de goederen te waarborgen. Ook benadrukt de rechtbank dat illegaal verblijf en het vermoeden van betrokkenheid bij criminele activiteiten niet getolereerd worden.