pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

CEO van bedrijf die PGP’s leverde aan Sinaloa drugskartel gepakt door FBI

De CEO van het Canadese bedrijf Phantom Secure die PGP telefoons leveren, is aangehouden door de FBI. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou het bedrijf onder meer leden van het Sinaloa drugskartel en Hells Angels als klant hebben.

Het bedrijf Phantom Secure is gespecialiseerd in het leveren van zwaar beveiligde PGP-telefoons. CEO Ramos wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn geweest aan een samenzwering voor de verkoop van drugs en deelname aan een criminele organisatie. De FBI is van mening dat de eigenaar het PGP bedrijf zou hebben opgericht met als doel om criminele activiteiten te verhullen en mogelijk te maken.

De man werd uiteindelijk in de val gelokt bij undercoveracties van de politie. Agenten deden zich voor als drugsdealers en lokten de man in de val. De CEO maakte één domme opmerking tegenover de undercover agenten en zei dat zijn toestellen speciaal voor de drugshandel en andere criminele activiteiten zijn gemaakt.

De verdachte is op 28 februari aangehouden in Californië en zit voorlopig vast. De website van Phantom Secure is nog in de lucht. Hun Instagram account is wel offline gehaald. Het onderzoek naar het PGP bedrijf is nog in volle gang.