In de Duitse gevangenissen is er chaos ontstaan door het coronavirus en de genomen maatregelen om verspreiding tegen te gaan.

Op basis van informatie binnengekomen bij Crime Nieuws van iemand die in een Duitse gevangenis zit, blijkt dat het er momenteel een grote chaos is. De gedetineerden zijn onder meer op rantsoen gezet en er zouden ook geen artsen of verplegers meer aanwezig zijn. Er is geen geld en geen bezoek. De gedetineerden met korte straffen worden tijdelijk vrijgelaten.

‘Chaos in de Duitse gevangenissen. mobiele telefoons zijn voortaan toegestaan in de jva Moers kappele in nrw. We worden met eten op rantsoen gezet. Officieel moet iedereen 1.5 tot 2m afstand houden van elkaar maar bij de uitgave van het eten staan we met 100-150 man op 20-30m3 . Artsen en verpleging is niet aanwezig. We kunnen geen geld meer binnen krijgen helemaal niks. Geen bezoek geen geld dus eten en drinken en sigaretten zijn allemaal op. Gaat hier zwaar uit de hand lopen. Mensen met korte straffen tot 31 juli 2020 worden tijdelijk vrijgelaten.’ Aldus onze tipgever vanuit een gevangenis in Duitsland.