Chapo interview met Sean Penn voor Rolling Stone. © screenshot

El Chapo geïnterviewd in Mexicaanse jungle door wereldster Sean Penn

Er komen steeds meer stukjes informatie vrij over Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán en de tijd dat hij voortvluchtig was. De drugsbaas blijkt niet alleen plannen voor een film te hebben gehad hij zou zich ook nog hebben laten interviewen door niemand minder dan Sean Penn.

De interview vond vorig jaar plaats ergens diep in de Mexicaanse jungle. Sean Penn wilde Chapo interviewen voor het beroemde Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. Het tijdschrift heeft een foto van Penn en Guzmán geplaatst waarop te zien is hoe de twee heren elkaar de hand schudden.

Het organiseren van het gesprek ging nogal moeizaam wat ook te verwachten is als je één van de meest gezochte mannen op aarde wil spreken. Na bemiddeling door de Mexicaanse actrice Kate del Castillo stemde Chapo in met een ontmoeting. Penn ging daarop naar de Mexicaanse jungle waar hij oog in oog kwam te staan met de baas van het Sinaloa-kartel.

Het gesprek duurde enkele uren waarin Chapo over zichzelf sprak en zijn vermeende daden. Hij vertelde nauwelijks alcohol te drinken en al twintig jaar geen drugs meer te gebruiken. Chapo beloofde Penn op een latere moment meer vragen van hem te beantwoorden maar van een nieuw gesprek is het nooit gekomen. Toen een ontmoeting niet meer lukte stuurde de acteur zijn vragen op waarna Guzmán in videoboodschappen antwoord gaf.

Het interview met Sean Penn en Chapo’s ambitie voor een autobiografische film hebben uiteindelijk geleid tot zijn aanhouding. Dat meldt een bron rond de Mexicaanse regering. De autoriteiten zouden op de hoogte zijn geweest van de ontmoeting en hielden de acteur nauwlettend in de gaten.