chapo serie netflix, chapo serie univision, chapo docu video, chapo series tv
'El Chapo' in de Altiplano gevangenis (nog voor zijn spectaculaire tunnel ontsnapping).

Drugsbaas Chapo Guzmán ‘estoy bien’ na vlucht

De Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán Loera zou volgens de Mexicaanse autoriteiten recent gewond zijn geraakt toen hij op de vlucht sloeg voor de marine. Guzmán is naar eigen zeggen ‘estoy bien’ gewoon in orde.

De Mexicaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt de afgelopen dagen Guzmán op de hielen te hebben gezeten. Samen met de DEA zijn ze in een afgelegen gebied in Mexico op jacht gegaan naar de drugsbaas.

“Als gevolg van deze acties en in een poging om te voorkomen dat hij wordt gepakt, is de voortvluchtige de afgelopen dagen in de haast op de vlucht geslagen. Daardoor heeft hij, volgens onze informatie, verwondingen opgelopen aan een been en in zijn gezicht’, aldus de Mexicaanse autoriteiten.

Chapo Guzmán die nogal actief is op social media (in ieder geval iemand die met zijn toestemming berichten post uit zijn naam) heeft al gereageerd op het nieuws dat hij gewond zou zijn. Hij heeft getweet dat hij in orde is. Estoy bien. Zie tweet.

Guzmán is in orde (estoy bien)
Guzmán is in orde (estoy bien)

Sinds Chapo’s spectaculaire ontsnapping is de levende legende regelmatig in het nieuws geweest. Er zijn verschillende mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zijn ontsnapping uit de zwaarbeveiligde Altiplano gevangenis. Of Chapo zich ooit nog zal laten pakken is maar de vraag. Hij beseft natuurlijk ook wel als hij dit keer gepakt wordt hij naar alle waarschijnlijkheid uitgeleverd zal worden aan de VS waar ontsnappen uit een maximum security gevangenis nagenoeg onmogelijk is.

Chapo in de gevangenis II