Chemicaliën, MDMA en geld gevonden bij invallen ‘leveranciers’ drugslabs

Bij een grote actie tegen leveranciers van grondstoffen voor synthetische drugs heeft de politie invallen gedaan op verschillende locaties in West-Brabant, Zuid-Holland en Limburg. Bij de actie is een enorme hoeveelheid grondstoffen aangetroffen en in beslag genomen.

De opslag van de in beslag genomen grondstoffen is op zichzelf niet strafbaar, tenzij politie en justitie aan kunnen tonen dat ze gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Het gaat om stoffen als zoutzuur, mierenzuur en aceton.

Een woordvoerder van de politie meldt dat er in de afgelopen maanden meerdere drugslaboratoriums zijn opgerold die waarschijnlijk door de betreffende bedrijven bevoorraad werden.

In Roosendaal, Den Bommel, Weert, Oudenbosch en Sint Willebrord werden invallen en zoekingen gedaan. In den Bommel werd meer dan 50.000 liter aan grondstoffen gevonden die gebruikt worden om synthetische drugs te produceren. In Roosendaal werden naast jerrycans met chemicaliën, een vrachtwagen vol kweekmaterialen en een gestolen auto in beslag genomen.

In St Willebrord werden in een schuur in drie grote diepvrieskisten vaten met resten van chemicaliën en MDMA aangetroffen. Hierna werd de zoeking uitgebreid naar de woning waar 1,3 kilogram MDMA lag. Ook werd er contant geld, enkele tienduizenden euro’s, aangetroffen en in beslag genomen. Een 58-jarige man en een 61-jarige vrouw werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. In Weert werd een apaanlab aangetroffen in een loods.