© Crime-Nieuws.nl

Chillen bij fastfoodzaak tijdens avondklok leidt naar gezochte man en wietkwekerij

Een controle rond de corona avondklok heeft in Terneuzen geleid naar een man gezocht door de recherche en een wietkwekerij.

Agenten surveilleerden zaterdagavond rond 22.00 uur op de Informaticastraat in Terneuzen. Ze zagen op het parkeerterrein van een fastfood restaurant een auto staan met daarin drie mannen. De agenten besloten een controle in te stellen in het kader van de ingestelde avondklok.

De drie mannen konden geen werkgevers en/of eigen verklaring overleggen en zodoende werd er een proces-verbaal opgemaakt. Tijdens het opnemen van de personalia bleek dat de bestuurder, een 34-jarige man uit Vlissingen, een actieve veelpleger is die nog gezocht werd als verdachte in een recherche onderzoek en aangehouden kon worden. Op de achterbank zat een 33-jarige man die zich niet kon legitimeren. Hij werd ter zake Wet op de identificatieplicht aangehouden.

De agenten besloten de auto verder te onderzoeken op grond van de Opiumwet omdat twee van de drie verdachten eerder voor soortgelijke zaken in aanraking zijn gekomen met de politie. In het voertuig werd een boodschappentas met een grote hoeveelheid wit poeder, mogelijk drugs gerelateerd, aangetroffen. Hierna werd ook de bijrijder, een 27-jarige man uit Heikant gearresteerd.

De politie besloot verder door te pakken en heeft een huiszoeking verricht bij de 34-jarige verdachte. In de woning werd een wietkwekerij aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de kwekerij ontmantelen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.