Cipier gevangenis Krimpen aan den IJssel bewusteloos geschopt en geslagen door gedetineerde

In de gevangenis in Krimpen aan den IJssel is een cipier bewusteloos geslagen door een gedetineerde.

Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen was de aanleiding voor het incident onenigheid tussen gedetineerden op een afdeling van de penitentiaire inrichting. Toen de cipier de gedetineerden vroeg om naar hun cel te gaan weigerde één van de mannen dit en haalde onverwacht uit. De gevangenismedewerker kwam hierdoor hard ten val en raakte met zijn hoofd een metalen deur. Het slachtoffer verloor hierdoor het bewustzijn.

Het was daarna nog niet over want de weerloze cipier werd ook nog meerdere keren geschopt door de gedetineerde. Toegesnelde mede-gedetineerden hebben de medewerker direct geholpen en ontzet. Eén van hen drukte de alarmknop in, waarop overig personeel snel ter plaatse was om hulp te bieden en een veilige situatie te creëren.

Er is aangifte gedaan van de zware mishandeling en een onderzoek ingesteld. De gedetineerde is in de isoleercel geplaatst en dezelfde dag opgehaald en aangehouden door de politie in verband met de mishandeling. De medewerker is door een arts onderzocht en behandeld. Hij maakt het naar omstandigheden goed. PI Krimpen zorgt voor nazorg voor de betrokken medewerker en de collega’s.