Twee cipiers die verantwoordelijk waren voor het bewaken van de steenrijke Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein zijn aangehouden.

Dat meldt The New York Times. Epstein zat al enige tijd vast op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes. De zakenman had eerder op 23 juli geprobeerd om een einde te maken aan zijn leven en werd op tijd ontdekt door cipiers. Sindsien stond hij onder zogenaamde ‘suicide watch’ wat betekent dat hij 24/7 in de gaten gehouden moest worden.

Na enige tijd werd Epstein zonder verklaarbare reden weer uit de ‘suicide watch’ gehaald maar hij moest nog steeds om het half uur gecontroleerd worden. De twee opgepakte cipiers zouden dit hebben verzuimd waardoor de zakenman zelfmoord kon plegen. Epstein werd dood in zijn cel gevonden met een laken om zijn nek. Veel mensen denken dat de steenrijke zakenman geen zelfmoord heeft gepleegd maar is vermoord.

De nu aangehouden cipiers worden volgens Amerikaanse media aangeklaagd voor nalatigheid en plichtsverzuim. De cipiers moesten Epstein elk half uur controleren en dit in een logboek bijhouden. Dit zouden de twee niet hebben gedaan of vervalst. De cipiers zitten nu vast en riskeren een gevangenisstraf.