Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Club Alla in Maastricht per direct gesloten na inval en doorzoeking

De politie heeft afgelopen nacht een inval gedaan in Club Alla aan de Leliestraat in Maastricht. Er is onder meer cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De club is voor een jaar gesloten na de drugsvangst.

Naar aanleiding van meldingen dat in Club Alla in harddrugs gehandeld zou worden en openlijk harddrugs gebruikt werd een onderzoek ingesteld door de politie. Tijdens de inval in de nacht van vrijdag op zaterdag werden alle bezoekers en andere aanwezigen preventief gefouilleerd. Het pand werd ook doorzocht door agenten.

Tijdens de actie werden drugs en wapens aangetroffen. Er zijn tientallen pakjes cocaïne, tussen de 30 en 40 stuks, aangetroffen en kleine gebruikershoeveelheden hasj en wiet.Ook trof de politie twee messen en een boksbeugel aan. Een werknemer van de Alla, een 26-jarige man uit Maastricht, is aangehouden voor het bezit van vijf pakjes met cocaïne.

Vier anderen zijn aangehouden omdat ze niet wilden meewerken aan het fouilleren en/of voor belediging van de politie. Drie van de vier zijn vannacht weer heengezonden. Een Maastrichtenaar van 31 jaar zit nog vast vanwege belediging.

Vanwege het aantreffen van drugs heeft de burgemeester van Maastricht Club Alla, op basis van het Damoclesbeleid, voor een jaar gesloten. De club moet zijn deuren per direct sluiten. In het Damoclesbeleid is opgenomen dat bij harddrugs in een publiek toegankelijk pand onmiddellijk tot sluiting van het pand wordt overgegaan.