Lijntjes cocaïne © crime-nieuws.nl

Blok cocaïne en een voortvluchtige Albanees gepakt in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft twee Albanezen opgepakt waarvan één voortvluchtig bleek en de ander had een kilo drugs, vermoedelijk cocaïne, in zijn bezit.

Agenten controleerden zondagmiddag een auto op de Posthoornstraat toen een andere auto ze met hoge snelheid voorbijreed. Bij het voorbijrijden viel het de agenten op dat de inzittenden hun gezicht wegdraaiden voor de politie. Reden genoeg om de auto te controleren.

Het voertuig werd staande gehouden op de Molstraat. Eén van de mannen, een 41-jarige Albanees, probeerde in de auto nog een pakketje met drugs te verstoppen. De politieagenten zagen dit en namen het pakketje in beslag. De andere verdachte (37) had enkele duizenden euro’s bij zich wat ook in beslag is genomen door de politie.

Bij onderzoek naar de identiteit van de mannen bleek dat de 37-jarige man nog een gevangenisstraf in België open had staan van acht jaar. Daarnaast wordt hij vervolgd in een Italiaans drugsonderzoek. De 41-jarige man is vastgezet in verband met drugsbezit en de 37-jarige man zit vast en wacht op overlevering aan de Belgische autoriteiten.