Pandjeshuis aan de Schubertlaan in Eindhoven © google maps

Cocaïne en voor tonnen aan goud en sieraden bij actie inzake witwassen en heling bij pandjeshuis

De politie heeft dinsdag naar aanleiding van een onderzoek naar witwassen en heling bij een Eindhovense pandjeshuis, tonnen aan goud en sieraden en drugs aangetroffen en in beslag genomen. De 45-jarige eigenaar is aangehouden.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een reeks woninginbraken in en rond Eindhoven waarbij regelmatig de naam van het pandjeshuis opdook. Veel van de gestolen goederen zouden in het pandjeshuis aan de Schubertlaan worden ingeleverd.

Agenten doorzochten dinsdag het bedrijfspand en troffen meer dan 100 smartphones aan. Daarnaast troffen rechercheurs tientallen grammen cocaïne en amfetamine en voor tonnen aan goud en sieraden in een kluis aan. De spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. In de auto van de verdachte werd nog een pakket met honderden grammen cocaïne gevonden.

Bij doorzoeking in een loods aan de Waldeck Pyrmonstraat in Eindhoven werden onder meer een dure Mercedes gevonden, aantal scooters zonder framenummer en een gestolen scooter. Ook werd er elektronica aangetroffen.

Verder werden er panden doorzocht in Mierlo, Geldrop, Den Haag en Amsterdam. Op een adres in Amsterdam werd door de politie voor tonnen aan goud en sieraden gevonden en in beslag genomen. De politie onderzoek nu wat de herkomst van de goud en sieraden is.