Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cocaïne, heroïne, geld en horloges gepakt bij gezin in onderzoek naar drugshandel

De Zwijndrechtse politie heeft in een onderzoek naar drugshandel vier personen uit hetzelfde gezin aangehouden. Bij de actie zijn (handels)hoeveelheden cocaïne, heroïne, geld en dure horloges aangetroffen en in beslag genomen.

De politie startte een onderzoek naar mogelijke drugshandel vanuit een woning in de wijk Kort-Ambacht. Eind juli en begin augustus resulteerde dat in vier arrestaties. De eerste twee verdachten, broers van 22 en 25 jaar werden eind juli aangehouden in een woning in de wijk.

In het pand werd 250 gram cocaïne, zo’n 40 gram versnijdingsmiddelen en enige enkele heroïne aangetroffen. Verder vonden agenten horloges, telefoons en ruim 18.000 euro cash geld. Dit alles is, samen met twee voertuigen van de verdachten, in beslag genomen.

De politie zette het onderzoek voort en op vrijdag 4 augustus werden opnieuw twee personen opgepakt. Deze keer ging het om de ouders van de twee opgepakte broers. De 58-jarige man en zijn 56-jarige vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen.

De raadkamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de broers met negentig dagen verlengd. De ouders zijn weer op vrije voeten gesteld maar blijven wel verdachte.