Cocaïne in blokken aluminium uit Colombia onderschept haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven is een partij cocaïne onderschept in drie containers met aluminiumblokken. De drugstransport was afkomstig uit Colombia.

Begin januari heeft de douane in de Rotterdamse haven drie containers met aluminiumblokken aangetroffen in de haven. De containers waren afkomstig uit Colombia. In de blokken aluminium werd in totaal 150 kilo cocaïne gevonden.

Een maand later bleek dat de blokken waren vervoerd naar twee verschillende opslagbedrijven in Rotterdam en Zeeland, waar de blokken met drugs en de massieve blokken van elkaar werden gescheiden. De verdachte blokken werden uiteindelijk afgeleverd bij een bedrijf in ’s-Gravendeel.

Op vrijdagochtend 9 februari deed de politie een inval in het betreffende bedrijfspand. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om vijf mannen in de leeftijd van 33 t/m 50 jaar. Twee van hen hebben de Colombiaanse nationaliteit, de overige drie de Nederlandse.

In het pand werd een volledig ingerichte ruimte aangetroffen waar de aluminiumblokken bewerkt konden worden om de cocaïne te verwijderen. De politie heeft bij de actie verschillende machines, een Audi S4 en een motor in beslag genomen.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vier mannen zitten voorlopig nog vast, een vijfde is vrij, maar blijft verdachte in deze zaak. Het onderzoek naar de drugssmokkel wordt voortgezet.