Cocaïne, wietkwekerij en stapels cash gepakt bij invallen inzake drugshandel na tips Meld Misdaad Anoniem

In een groot onderzoek naar drugshandel in Waalwijk en omgeving, heeft de politie invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van diverse signalen over mogelijke drugshandel via Meld Misdaad Anoniem, stelde de politie een onderzoek in. Hierbij kwam een groep verdachten in beeld die zich in wisselende samenstelling bezig zou houden met de handel in verdovende middelen. Via meerdere drugslijnen werd voornamelijk cocaïne besteld en afgeleverd.

De politie besloot dinsdag in actie te komen en heeft invallen verricht. Zeven panden zijn doorzocht en elf verdachten zijn aangehouden. Bij de invallen werden hoeveelheden cocaïne, een wietkwekerij en tienduizenden euro’s aan contanten aangetroffen. Twee kopers werden ook opgepakt en zijn na verhoor weer heengezonden.

De overige negen verdachten die met toestemming van de officier van justitie zijn aangehouden betreffen zeven mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 20 tot en met 61 jaar. Zij zijn afkomstig uit Waalwijk (6) ’s-Hertogenbosch (2) en Haarsteeg (1). De politie doet verder onderzoek naar de drugshandel en sluit meer aanhoudingen niet uit.