© Crime-Nieuws.nl

Cocaïnesmokkelaar George Jung uit film Blow met Johnny Depp overleden

De Amerikaanse cocaïnesmokkelaar George Jung uit de film Blow is overleden.

Het leven van de bekende drugssmokkelaar werd verteld in de biografische misdaadfilm Blow uit 2001. Acteur Johnny Depp speelde de rol van Jung in zijn hoogtijdagen toen hij op grote schaal cocaïne de Verenigde Staten in smokkelde.

De dood van Jung werd bevestigd op zijn officiële Instagram- en Twitter-accounts, waarvan de eerste de jaren van zijn leven (1942 tot 2021) vermeldde naast een citaat uit de film Blow. ‘Moge de wind altijd in je rug zijn en de zon op je gezicht, en de winden van het lot dragen je omhoog om te dansen met de sterren’, aldus de tweet.

Naast een foto van de bejaarde Jung die een vers aangestoken sigaret rookt, onthulde de Instagram-post dat Jung, die bekend stond als ‘Boston George’, woensdagochtend is gestorven in zijn geboorteplaats Weymouth, Massachusetts.

George Jacob Jung (6 augustus 1942 – 5 mei 2021), ook bekend als ‘Boston George’ of ‘El Americano genoemd’, was een Amerikaans drugshandelaar en smokkelaar die in de jaren ‘70 en vroege jaren ‘80 een hoofdrol speelde in de illegale cocaïnehandel in de Verenigde Staten. Hij specialiseerde zich op grote schaal in de smokkel van cocaïne uit Colombia en werkte onder meer samen met Carlos Lehder en Pablo Escobar. Jung werd op 2 juni 2014 op vrije voeten gesteld nadat hij bijna 20 jaar vastzat voor drugssmokkel.