© crime-nieuws.nl

Cocaïnewasserij en 140 kilo wiet aangetroffen bij inval en doorzoeking

De politie heeft bij een doorzoeking in Bergen op Zoom een cocaïnewasserij en 140 kilo wiet aangetroffen.

Agenten doorzochten donderdagmiddag een woning aan de Antwerpsestraatweg. Toen ze zijn huis en garage doorzochten, troffen de agenten volgens een woordvoerder verschillende spullen aan die te maken hebben met de productie van drugs. Het gaat onder meer om kweekmaterialen. Verder lag er ook nog een grote partij wiet. Het ging om bijna 140 kilogram.

Verder vonden de agenten er diverse chemicaliën die gebruikt worden bij het ‘wassen’ van cocaïne en troffen ze ongeveer 1,5 kilo cocaïnebase aan. De politie vermoedt een zogeheten cocaïnewasserij te hebben opgerold. In een cocaïnewasserij wordt cocaïne uit dragermateriaal, zoals bijvoorbeeld uit kleding of shampoo, gehaald. Criminelen verstoppen de cocaïne in deze producten, maar om het te verkopen moet dit proces met behulp van chemicaliën worden teruggedraaid. 

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse gekomen om de wasserij te ontmantelen. De bewoner, een 40-jarige man, is aangehouden en vastgezet. De politie doet verder onderzoek naar de cocaïnewasserij en partij wiet.