arrestatie schieten coffeeshop amsterdam, verdachte schieten coffeeshop, verdachte achillesstraat beschieting
'Klungelige' coffeeshop schutter gezocht door politie © YouTube (Politie Amsterdam)

Coffeeshops Amsterdam huren beveiliging in na reeks beschietingen

Een aantal coffeeshops in Amsterdam gaan na alle beschietingen en de daaropvolgende sluitingen, beveiliging inhuren. De shops worden overdag vaak al beveiligd maar nu willen de zaken ook beveiliging in de nacht.

Dat meldt een medewerker van de Bond van Cannabis Detaillisten. De coffeeshops hebben geen idee wie er achter de reeks beschietingen zit en worden telkens dubbel gestraft. Na een beschieting midden in de nacht is het vrijwel zeker dat gemeente Amsterdam je zaak sluit. De shops doen hun best maar kunnen dit natuurlijk niet voorkomen.

Maandagnacht was het weer raak en werd een restaurant, die naast een coffeeshop zit en ongeveer dezelfde naam heeft, beschoten. Een coffeeshop aan de Eerste Oosterparkstraat was ook het doelwit van een schutter. Wie het heeft voorzien op de shops is een raadsel. Het lijkt op afpersing maar kan ook gewoon een gek zijn die het leuk vindt dat de coffeeshops gesloten worden. De politie is in verband met de beschietingen op zoek naar een ‘klungelige’ schutter die op beeld is vastgelegd.