Coke, heroïne en inval met shovel bij autopoetsbedrijf in Rotterdam

In Rotterdam heeft een arrestatieteam een inval gedaan met een shovel bij een autopoetsbedrijf op de Aelbrechtskade. Bij de actie werden kilo’s cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten reden dinsdagavond op de A16 en A58 twee auto’s klem omdat er een vermoeden bestond dat er drugs in vervoerd zouden worden. Kort daarvoor hadden ze nog een bezoek gebracht aan een autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade. Daarna bezochten zij een woning aan de Jan van Vuchtstraat. Bij de politie waren aanwijzingen waaruit bleek dat het betreffende poetsbedrijf in de nachtelijke uren mogelijk gebruikt werd bij drugshandel.

De inzittenden van de auto’s, een 27-jarige en een 40-jarige man uit Limburg werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In hun auto’s trof de politie in eerste instantie enkele grammen hard- en softdrugs aan. Later werd in een verborgen ruimte in een van de auto’s drie kilo heroïne gevonden.

Het pand aan de Jan van Vuchtstraat werd kort daarna door de politie bezocht en doorzocht. Hierbij werd in de berging een handelshoeveelheid cocaïne aangetroffen. Tijdens deze doorzoeking werden een 31-jarige, een 32-jarige en een 34-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Een van hen is mede-eigenaar van het autopoetsbedrijf.

Eén van de hoofdbewoners van de Jan van Vuchtstraat, een 34-jarige Rotterdammer, werd kort daarna als verdachte van drugsbezit en drugshandel aangehouden in Rotterdam. Ook hij was al verdachte in dit onderzoek. Op hetzelfde moment hield de politie een verdachte aan nabij een woning aan de Vinckenbrinckstraat in Rotterdam. Dit gaat om een 49-jarige Rotterdammer.

Bij doorzoeking in de woning en kelderbox trof de politie een ruimte aan bestemd voor de productie en het versnijden van harddrugs. Tevens lag er een hoeveelheid versnijdingsmateriaal en een hoeveelheid verdovende middelen. Een arrestatieteam deed een inval bij het autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade om er zeker van te zijn dat er niemand meer aanwezig was. De inval werd gedaan met een shovel.

Er zal een bestuurlijke rapportage opgesteld worden met als doel het autopoetsbedrijf te sluiten op grond van de Opiumwet. De kilo’s cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.