Cold Case zaak Cassandra van Schaijk heropend

De politie gaat de cold case rond de dood van de 17-jarige Cassandra van Schaijk heropenen. De Dienst Regionale Recherche van de politie heeft hiervoor een onderzoeksteam samengesteld.

‘Wat er in 2007 is gebeurd met Cassandra is nog steeds onduidelijk en deze zaak willen we heel graag ophelderen. Daarom zetten we alles op alles om met nieuwe inzichten, nieuwe onderzoekstechnieken en met hulp van burgerparticipatiegroepen tot een doorbraak te komen’, aldus teamleider Folkert van Dekken. Het Openbaar Ministerie looft tevens een beloning van € 10.000,- uit voor de oplossing van de zaak.

Op zaterdag 24 maart 2007 omstreeks 04.00 uur is de toen 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere voor het laatst gezien op het busplein in Almere-Stad. Drie weken later werd haar stoffelijk overschot aangetroffen in de Noorderplassen in Almere. Ondanks een groot rechercheonderzoek en veel media aandacht is de zaak onopgelost gebleven.

Vanavond zal in de uitzending van Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed worden aan de cold case zaak. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden om 21.30 uur op Nederland 1.

Bron: Politie