Cocaine hydrochloride in poedervorm © DEA

Colombiaan gepakt in Rotterdam met rugtas vol met cocaïne

De politie in Rotterdam heeft vrijdagavond een Colombiaan aangehouden met een rugtas vol met kilo’s cocaïne. Na een achtervolging werd een tweede man opgepakt en vastgezet.

Agenten in burger liepen rond 19.30 uur in de Agniesestraat in Rotterdam toen een man opviel door zijn gedrag. Kort daarna zagen ze hoe hij contact legde met een andere man en in een auto stapte. Toen hij weer uitstapte was zijn voorheen lege rugzak duidelijk gevuld. De betreffende politieagenten vermoedden dat het ging om een drugdeal en besloten de man te controleren.

De verdachte, een 33-jarige Colombiaan, bleek zeven kilo cocaïne in zijn rugtas te hebben. Terwijl de man werd aangehouden werd de verdachte in de auto achtervolgd. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid via de A13 de A4 op richting Amsterdam. Na een lange achtervolging kon de man worden aangehouden bij Hoofddorp. Het gaat om een 37-jarige man uit Den Helder. Hij had in de auto een paar duizend euro aan contanten liggen. Beide mannen zitten nog vast.