© crime-nieuws.nl

Colombiaan werd in Bergen aan Zee geliquideerd vanwege nep blokken cocaïne

De liquidatie van een Colombiaanse man in Bergen aan Zee zou te maken hebben gehad met de levering van een partij nep blokken cocaïne.

Dat melden bronnen binnen justitie aan De Telegraaf. In de auto van de 45-jarige man werden blokken geperste poedersuiker aangetroffen. Het onderzoeksteam van de politie vermoedt dat het slachtoffer van plan was om de nep cocaïne te leveren. De gedupeerden kregen echte cocaïne om te testen en zouden vervolgens de blokken met poedersuiker hebben gekregen.

In een woning aan de Zeeweg in Bergen aan Zee ging het mis na een ruzie over de cocaïne. Op een parkeerplaats bij het strand werd de Colombiaan vervolgens beschoten. Na de schietpartij stelde de politie een onderzoek in en hield zes Colombianen aan in een hotel in Amsterdam. Bij de aanhoudingen werd 600.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. De zes personen worden verdacht van witwassen en wapenbezit.

Drie andere verdachten, twee Colombianen die in Spanje werden aangehouden en een verdachte in Rijswijk, worden door de politie verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie houdt rekening met meerdere scenario’s.