© Politie

Colombiaanse vrouw ‘La Jefa’ veroordeeld voor 12,8 miljoen cash in koffers Amsterdam

De rechtbank Amsterdam heeft een Colombiaanse vrouw die bekendstond als ‘La Jefa’ veroordeeld tot een gevangenisstraf voor 12,8 miljoen euro cash.

De 53-jarige vrouw huurde onder meer woningen in Amsterdam waar grote partijen cash geld werden opgeslagen. Bij een inval september vorig jaar ontdekte de politie een recordhoeveelheid contant geld. In koffers bleek 12,8 miljoen euro te liggen. Het ging om een van de grootste geldvangsten ooit in Nederland. Het geld en de verdachten kwamen in beeld na een onderzoek inzake drugshandel door een groep Colombianen.

Uit afgetapte gesprekken bleek dat de Colombiaanse vrouw ‘La Jefa’, vertaald ‘De Baas’, werd genoemd. Ze handelde niet alleen want ook twee mannen van albanese afkomst werden die dag aangehouden. De 22-jarige en 42-jarige verdachte waren verantwoordelijk voor het tellen en bundelen van geld. De twee hebben 3,5 en 4 jaar cel opgelegd gekregen. La Jefa moet vijf jaar de cel in voor het witwassen van crimineel vermogen en deelname aan een criminele organisatie.

© Politie