Compleet drugslab voor harddrugs aangetroffen in vrachtwagen op A12 bij Arnhem

De politie heeft op de A12 bij Arnhem een vrachtwagen met een compleet drugslab gepakt bij een controle.

Agenten van de Landelijke Eenheid zagen maandagmiddag rond 15.30 uur een vrachtwagen op de A12 richting Ede rijden, die al eerder was opgevallen bij een verdachte situatie. De politie gaf de bestuurder van de vrachtwagen een stopteken waarna op de verzorgingsplaats ‘De Schaars’ een controle plaats vond.

Bij controle van de laadruimte van de wagen zien de agenten allerlei attributen waarvan ze uit ervaring weten dat deze gebruikt kunnen worden in een drugslab. Naast allerlei vaten en jerrycans ook de zogenaamde ‘hardware’ om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten. Ook de bekende zoete geur die om de vrachtwagen hing bevestigde hun vermoeden dat hier een drugslab vervoerd werd. De chauffeur werd direct aangehouden.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwamen ter plaatse en hebben verder onderzoek ingesteld. Het bleek inderdaad om een bijna compleet methamfetamine lab te zijn. Niet alleen de hardware en de benodigde chemicaliën waren aanwezig, ook een partij afval en het uiteindelijke product, een hoeveelheid methamfetamine werden in de vrachtwagen aangetroffen. Het lab was al in productie maar werd kennelijk nu verplaatst, aldus een woordvoerder.

Bij de chauffeur is tijdens fouillering ook een zogenaamde ‘jammer’ aangetroffen. Een ‘jammer’ is een apparaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een gsm-mast. Het bezit van een dergelijk apparaat is in Nederland verboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de eigenaren van het drugslab. De chauffeur zit vast en wordt verhoord.